ممکن است برایتان پیش آمده باشد که بعد از شستشوی لباسهایتان توسط ماشین لباسشویی، آسیب دیده، پاره و یا سوراخ شده باشند. این مسئله باید سریعا قبل از انداختن لباسهای دیگرتان در ماشین لباسشویی برطرف گردد تا بیش از این به پوشاک و لباسهای دیگر آسیب نرسد. در این مطلب از همدان سرویس ما تمام عللی که منشا پاره شدن لباسها در لباسشویی هستند را با بیان راه کاری برای هر مورد بررسی میکنیم.
۱- استفاده نادرست از مایع سفیدکننده و مواد حاوی کلر
دو مورد را در استفاده از مایع سفیدکننده باید در نظر بگیرید تا به لباسهایتان در ماشین لباسشویی آسیبی نرسد و پاره یا سوراخ نشوند:
نکته اول: از مایع سفیدکننده بیش از حد استفاده نکنید.
قرار گرفتن مواد سفیدکننده بر روی پارچه لباسها باعث فرسایش الیاف آنها میشود، از این رو بهتر است مقدار کمی از سفیدکنندهها را استفاده کنید و قبل از ریختنشان در لباسشویی، آنها را با کمی آب مخلوط کنید.
نکته دوم: مایع سفیدکننده را در محفظه مخصوص آن بریزید.
از ریختن مواد سفیدکننده و کلردار در محفظه مربوط به پودر خودداری کنید تا از ورود آنها به دیگ لباسشویی با شروع شستشو جلوگیری شود. توصیه میکنیم این مواد را تنها در قسمت مخصوص خودشان بریزید تا در انتهای شستشو اضافه شوند.
۲- تنظیمات اشتباه برنامه شستشو
میزان درجه و همچنین تعداد دور از مسائل مهم شستشو در ماشین لباسشویی هستند. برای جلوگیری از صدمات احتمالی، باید هر لباس را متناسب با جنس و نوع آن بر مبنای برنامه اختصاص یافته آن به صورت جداگانه شستشو داد:
چرخش لباسشویی با سرعت بیشتر از ظرفیت پارچه و نوع لباس نقش به سزایی در پاره شدن لباسها دارد. چرخش بیش از حد میتواند لباسها را پاره کند و سوراخهای کوچک یا بزرگ در لباس به وجود بیاورد. لباسهایی از جنس پنبه نباید با سرعت بیش از ۶۰۰ دور در دقیقه شسته شوند. حولهها و لباسهای ضخیم با سرعت ۱۴۰۰ دور در دقیقه، شلوار جین با سرعت ۹۰۰ دور در دقیقه و لباس های ابریشمی و نازک باید با سرعت ۴۰۰ دور در دقیقه شسته شوند. برای انتخاب درست تعداد دور شستشو و درجه مناسب هر نوع پارچه، سرچ و یا به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید. اگر نمیتوانید در انتخاب درجه درست به نتیجه برسید بهتر است از درجه الیاف حساس برای همه لباسها استفاده کنید تا به آنها آسیب نرسد.
میزان درجه شستشو برای هر نوع لباس و پارچه بسیار موثر است. مثلا برای لباسهای جین از درجه جین و برای الیاف مصنوعی از درجه Synthetics استفاده کنید.
۳- میزان پر کردن ماشین لباسشویی
پر کردن بیش از حد ماشین لباسشویی علاوه بر کاهش کیفی شستشوی لباسها و گره خوردنشان موجب پاره و سوراخ شدنشان نیز میشود. فشار و اصطکاک لباسها بر روی یکدیگر، گیر کردن زیپ و دکمهها به الیاف لباسها و گیر کردن لباسها بین لبه مخزن و واشر درب ماشین لباسشویی باعث آسیب به لباسها میشود.
برخی تصور میکنند اگر ماشین لباسشویی با حجم کم کار کند فشار کمتری به دستگاه وارد میشود؛ این تصور کاملا اشتباه است. حجم کم لباس علاوه بر اینکه هنگام شستشو به کمک فنرهای ماشین لباسشویی فشار میآورد، تار و پود لباسها را بر اثر چرخش بیش از حد نابود میکند و موجب پاره شدن لباس در ماشین لباسشویی میشود.
همیشه باید حد تعادل را در میزان لباسهای ماشین لباسشویی رعایت کرد. به همین منظور ماشین لباسشویی را کمی کمتر از ظرفیت نهایی پر کنید به نحوی که به اندازه قرار گرفتن یک دست (یک چهارم مخزن) بر روی لباسها خالی باشد.
۴- خرابی خشک کن ماشین لباسشویی
یکی دیگر از عوامل آسیب به لباسها، سرعت چرخش نهایی برای خشک کردن لباس است. معمولا لباسهای نازک و حساس در دورهای بالا آسیب جدی میبینند. چنانچه ماشین لباسشویی حین خشک کردن تعادل نداشته باشد و به اصطلاح بالانس نباشد، لباسها به محفظه گیر کرده و ممکن است پاره یا سوراخ شود. در برخی مواقع خطهایی مانند سوختگی بر اثر اصطکاک سریع لباس با بدنه یا محفظه دیده میشود.
بهتر است هنگام روشن کردن ماشین لباسشویی دکمه راحت اتو شدن (Easy Iron) را فشار دهید تا سرعت چرخش ماشین لباسشویی حین خشک کردن کمتر شده و علاوه بر کمتر چروک شدن، لباسها آسیب کمتری ببینند. اگر این مشکلتان حل نشد، خشک کن دستگاهتان نیاز به تعمیر دارد و باید از تعمیرکار ماشین لباسشویی کمک بگیرید.
5- لبههای تیز مخزن ماشین لباسشویی
داخل مخرن ماشین لباسشویی، ۳ یا ۴ حملکننده لباس از جنس پلاستیک و فلز قرار دارد تا در حین چرخش، لباسها را جا به جا کنند. آسیب دیدن هر کدام از این حملکنندهها و یا جدا شدنشان از جایشان باعث میشود لبههای تیزی ایجاد و به لباسها آسیب وارد شود. اگر ۵ مرحله بالا را بررسی کردید و مشکلتان برطرف نشد، این مورد برای دستگاهتان محتمل است بنابراین بهتر است از متخصصین ماشین لباسشویی همدان سرویس کمک بگیرید.